Χτίζεις την δουλειά των ονείρων σου; Θυμήσου! - Paraskevi Katsanaki

Κατάλογοι LR Health & Beauty

χτίσε τη δουλειά των ονείρων σου

Χτίζεις την δουλειά των ονείρων σου; Θυμήσου!

Τις προάλλες συνάντησα μία αγαπημένη μου φίλη από τα “χρόνια της Κέρκυρας”, τη Νατάσα. Καθώς εκείνη ζει μεταξύ Αθήνας, Κέρκυρας και εξωτερικού, είμαστε πολύ χαρούμενες που έχουμε καταφέρει να εδραιώσουμε τρεις συναντήσεις τον χρόνο.

Κάθε φορά η συζήτηση καταλήγει στα επαγγελματικά μας και κάθε φορά η διαπίστωση για εμένα είναι η ίδια: ό,τι κι αν κάνεις, σε όποιο χώρο κι αν δραστηριοποιείσαι, αν χτίζεις την δική σου δουλειά, (περίπου) τα ίδια πράγματα σε απασχολούν. Είμαστε και οι δύο ελεύθεροι επαγγελματίες και αναπτύσσουμε και οι δύο τη δική μας επιχείρηση, εκείνη στον τουρισμό και εγώ στον χώρο του δικτυακού μάρκετινγκ. 

Η ημέρα μας περιστρέφεται γύρω από τις ίδιες προκλήσεις: πως θα αναπτύξουμε την δουλειά μας, σε ποιους θα απευθυνθούμε, πως θα ξεχωρίσουμε ανάμεσα και σε όσους άλλους κινούνται στον ίδιο χώρο με εμάς, πως θα κάνουμε τη διαφορά, ποιά είναι η προσωπική μας πινελιά στον χώρο και τελικά πως θα παίρνουμε χαρά από αυτό που κάνουμε;

Αμάν!!!!!! Πόσα πολλά!!!!!!!

Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε εσένα που θέλεις να χτίσεις A Business To Love [aka Μία Δουλειά που θα Αγαπάς] παράλληλα με την πρωινή σου εργασία.

Τι χρειάζεται να έχεις κατά νου ώστε να οργανώσεις μία παραγωγική καθημερινότητα και ταυτόχρονα να διατηρήσεις την δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό σου σε υψηλά επίπεδα (…και να μην πεθαίνεις από το άγχος…).

***Η σειρά που αναγράφονται δεν είναι ενδεικτική της σημασίας τους, οπότε διάβασε παρακάτω, αρχίζοντας με αυτό που για σένα έχει μεγαλύτερη αξία.

– Βρες τον χρόνο που μπορείς να αφιερώνεις στην παράλληλη σου δραστηριότητα

Μην τρομάξεις αν αρχικά δεν βρίσκεις χρόνο. Συνήθως έτσι γίνεται. Θα χρειαστεί να “εφεύρεις” χρόνο, ειδικά εάν εκτός από τον εαυτό σου έχεις να φροντίσεις και μία οικογένεια. Αξιοποίησε όποια βοήθεια μπορείς να λάβεις από τους δικούς σου ανθρώπους, εξέτασε με αυστηρή ματιά την καθημερινότητά σου και βάλε στην σίγαση τον υπερήρωα μέσα σου που λέει ότι “εσύ ό-λ-α τα μπορείς”.  Συζήτησε με τον σύντροφο, τα παιδιά  και/ ή τους γονείς σου τι μπορούν να αναλάβουν εκείνοι. Μάθε να δέχεσαι κάθε προσφορά για υποστήριξη και βοήθεια. 

– Αποδέξου (εγκαίρως) ότι δεν θα επικροτήσουν όλοι την επιλογή σου

Ε,ναι! Συμβαίνει και στα καλύτερα success stories!!!

Ας συμφωνήσουμε εδώ ότι είναι πιθανό, θεμιτό και λογικό να μην θέλουν όλοι τα ίδια πράγματα με εμάς ή να μην συμφωνούν όλοι με το πως εμείς βλέπουμε τον κόσμο και την ζωή μας εντός αυτού. 

Τι έχω δει; Ότι ακόμα και πιο “βαριά” περιστατικά, όπου στην αρχή φαίνεται να είσαι ο μόνος άνθρωπος που το θέλει και όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι απέναντί σου, τελικά η δική σου αγάπη για αυτό που θέλεις να πετύχεις μπορεί να φέρει σιγά σιγά τους ανθρώπους της ζωής σου κοντά σου.

Οπότε κράτησε την απογοήτευση μακρυά και προχώρα με βεβαιότητα προς αυτό που τραβάει η ψυχή σου.

– Δώσε στον εαυτό σου όσο χρόνο χρειάζεται

Είναι αποδεδειγμένο ότι η βιασύνη θα σου προσθέσει άγχος και μάλιστα όχι από το δημιουργικό. Εξάλλου, ό,τι κάνεις, το κάνεις παράλληλα με την πρωινή σου εργασία, και άρα έχεις ήδη εξασφαλίσει μία πηγή εισοδήματος. Πρόσφατα διάβασα την ιστορία μίας γυναίκας που δημιούργησε έναν οργανισμό, την ιδέα του οποίου συνέλαβε πριν από 9 χρόνια! Για εννέα ολόκληρα χρόνια μελετούσε, συζητούσε, σχεδίαζε μέχρι που ήταν έτοιμη να βγάλει στον αέρα την ιδέα της, να υλοποιήσει το όνειρό της και τελικά να ζει από αυτό.

Τίμησε και προστάτευσε το όνειρο σου, μαθαίνοντας να απολαμβάνεις τη διαδρομή και όχι μόνο τον τελικό προορισμό.

– Αναζήτησε πηγές έμπνευσης και καθοδήγησης

Ο ρόλος ενός μέντορα για την επιτυχία σου και η έμπνευση για όλα τα στάδια του ταξιδιού σου είναι τόσο πολύ σημαντικά.

Στον χώρο μας έχουμε συγκεκριμένη λέξη για τον άνθρωπο που αναλαμβάνει την ευθύνη να καθοδηγήσει κάποιον και να τον υποστηρίξει στα επαγγελματικά του βήματα.

Το ήξερες ότι ο Μπετόβεν έγινε αυτός που έγινε γιατί ήθελε να μοιάσει στον Μότσαρτ; Οι σπουδαιότερες προσωπικότητες της ανθρωπότητας είχαν το δικό τους πρότυπο ως πηγή καθοδήγησης.

Έχεις βρει τις δικές σου πηγές από όπου θα αντλείς ιδέες και δύναμη; Πηγές οι οποίες θα ανταποκρίνονται στη δική σου αισθητική. Όχι για να αντιγράψεις κάποιον και να χάσεις τη δική σου αυθεντικότητα, αλλά για να δεις πως είναι κάποιος που έχει ήδη φτάσει εκεί που θέλεις να πας.

Χτίζεις μία δουλειά που θα αγαπάς, την δουλειά των ονείρων σου, οπότε βγες από τα στεγανά της προηγούμενης σου εργασιακής και επαγγελματικής εμπειρίας ή της ηλικίας που διανύεις και κάνε στον εαυτό σου το δώρο να γίνει (ξανά) mentoree.

– Σχεδίασε την διαδρομή και σημείωνε την πρόοδό σου

Αλήθεια, χρειάζεται να πούμε ότι χωρίς χάρτη θα έχεις συνεχώς την αίσθηση ότι είσαι χαμένη και ότι δεν ξέρεις από που να το πιάσεις; Το έχω πάθει, γι’ αυτό θέλω να δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το σημείο! Χάρτης θα πει λιγότερο άγχος, λιγότερος χαμένος χρόνος και περισσότερες εστιασμένες κινήσεις

Α, και παραλίγο να το ξεχάσω!!! Επειδή οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι έντονοι, και πολλές φορές κάνουμε πολλά που όμως μπορεί να χαθούν μέσα σε πολλά άλλα που συμβαίνουν παράλληλα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα σημείωνε την πρόοδο σου. Θα παίρνεις μεγάλη χαρά και θα βλέπεις ότι έστω και αυτό το λίγο, αλλά κάθε μέρα, τελικά αθροίζεται και δίνει κάτι μεγάλο.

Κλείνοντας, θέλω να σε αφήσω με ένα μήνυμα που με κάνει να χαμογελώ:

confidence of a 4-years-old

 

 

 

 

“Ό,τι κάνεις σήμερα, κάνε το με την

αυτοπεποίθηση ενός 4χρονου

που έχει ντυθεί Batman!!!”

Έχεις βρεθεί σε αντίστοιχη φάση στην ζωή σου; Μοιράσου μαζί μας στα σχόλια τι βοήθησε εσένα να χτίσεις τη δουλειά των ονείρων σου.

Υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος ανάμεσά μας που περιμένει να μάθει από τη δική σου εμπειρία.

Όπως πάντα, σε ευχαριστώ πολύ που ήσουν και σήμερα εδώ!

Φιλικά,

Παρασκευή

* Εάν θα ήθελες να επικοινωνούμε πιο τακτικά, μπορείς να εγγραφείς και στην εβδομαδιαία λίστα αλληλογραφίας .

Comments

comments

Paraskevi Katsanaki