Δεν μεγαλώνεις, γίνεσαι καλύτερη

Κατάλογοι LR Health & Beauty

Δεν μεγαλώνεις, γίνεσαι καλύτερη...

Δεν μεγαλώνεις, γίνεσαι καλύτερη…

Λίγο αφότου είχα τελειώσει τον πρώτο καφέ της ημέρας, αναβοσβήνει ένα μήνυμα στο κινητό και διαβάζω:

“Καλημέρα! Δεν μεγαλώνεις, γίνεσαι καλύτερη…Να τα εκατοστήσεις! “

Χαμογελώ και σκέφτομαι: “Ναι, έτσι ακριβώς είναι!

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε (ξανά…) πιάσει αυτή την κουβέντα και τελικά διαπιστώνω πόσο λίγο είμαστε οι περισσότεροι εξοικιωμένοι με τον χρόνο που περνάει. Μήπως, αντί να τον βλέπουμε σαν κάποιο αόρατο εχθρό, θα έπρεπε να αισθανόμαστε ότι κάθε χρόνος που περνάει, όντως μας κάνει καλύτερους; Πιθανά πιο δημιουργικούς και έμπειρους, πιο κατασταλαγμένους, πιθανά λιγότερο εγωιστές και περισσότερο γενναιόδωρους με το χρόνο και τα συναισθήματά μας; Τι κι αν σιγά σιγά παγιώνουν και την παρουσία τους κάποιες ρυτίδες! Όχι της έκφρασης…αλλά οι άλλες, οι κανονικές… καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Τι προϋποθέτει όμως αυτό;

Μάλλον ακριβώς αυτή την αίσθηση ότι ο χρόνος που περνά δεν χάνεται, αλλά προσθέτει γνώση και ζωή σε αυτό που ξεκίνησε ήδη από τη γέννησή μας.

Βλέπω την διαχείριση του χρόνου να εξαρτάται άμεσα από το πως βλέπουμε την – ίδια – την ζωή. Είτε σαν δώρο, άρα και ως κάτι πολύτιμο, ή σαν κάτι δεδομένο, άρα και ως κάτι αναλώσιμο και συνεπώς αναξιοποίητο.

Ο χρόνος περνά…

Για να είμαι και ειλικρινής, μιας και σε αυτό το blog αυτή είναι η πρόθεσή μου, ούτε έγω έβλεπα τη ζωή έτσι πάντα. Μάλιστα ακόμα δουλεύω για να μην “ενοχλούμαι” που ο χρόνος περνά, και ναι, για να τον κάνω και εγώ άξιο λόγου και όχι απλώς ξόδεμα. Χρειάστηκε να κάνω δύο παιδιά για να μπορώ να δω το μεγαλείο της ζωής μας, ακριβώς όπως το βλέπει ένα παιδί. Έτσι μία μέρα αποφάσισα ότι θα αισθάνομαι ωραία γιατί θα αντιγράφω τα παιδιά μου.

Όσο αυθόρμητα είναι, θα είμαι. Όσο ευαίσθητα στην ομορφιά είναι, θα είμαι. Όσο διεκδικητικά είναι στα όσα θέλουν, θα είμαι. Απλά πράγματα δηλαδή…

Να σκεφτείτε ότι όλα αυτά ξεκίνησαν από ένα ευχετήριο μήνυμα στο κινητό σήμερα το πρωί, 10 Ιουλίου 2017…

Αγαπημένοι,

 

σε όσους από εσάς βρίσκετε λόγους να γιορτάζετε την ζωή σας, σας ευχαριστούμε πολύ, γιατί αποτελείτε έμπνευση για όλους εμάς που καθημερινά το προσπαθούμε…

 

Για εσάς που ακόμα δεν το κάνετε, τολμήστε το!

 

Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός….

Φιλικά,

 

Παρασκευή

Υ.Γ1 – Σκέφτηκα σήμερα που έχω γενέθλια, να γράψω και το πρώτο μου ποστ για το blog μου. Έτσι από του χρόνου θα γιορτάζουμε μαζί ο καθένας το δικό του ξεκίνημα. Ευχαριστώ πολυ που ήσασταν εδώ σήμερα.

Υ.Γ2 – David, ευχαριστώ πολύ για το μήνυμά σου.

Paraskevi Katsanaki