1+1 μύθοι για την δουλειά με την LR

Κατάλογοι LR Health & Beauty

1+1 μύθοι για την δουλειά με την LR

1+1 μύθοι για την δουλειά με την LR

Μόλις πριν από δύο ημέρες επιστρέψαμε από το ταξίδι μας στη Βιέννη, όπου ήμασταν καλεσμένοι σε μία Ακαδημία της LR Health & Beauty. Ένα ταξίδι με μεγάλες δόσεις δουλειάς αλλά και διασκέδασης και χαλάρωσης. Τα είχε όλα δηλαδή! Ακούσαμε ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από κορυφαία στελέχη της εταιρείας και μάθαμε σπουδαία νέα για το τι θα μας φέρει η νέα χρονιά. Και επειδή για τα νέα δεν μας επιτρέπεται ακόμα να μιλήσουμε, σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι εντελώς διαφορετικό.

Κάνοντας το ξεκαθάρισμα στις φωτογραφίες που τράβηξα εκεί για να ετοιμάσω το post που σας υποσχέθηκα (ως γνωστόν τις Παρασκευές έχουμε νέο post…), συνειδητοποιήσα ότι θέλω πολύ να σας μιλήσω για 2 διαπιστώσεις που έκανα κοιτάζοντάς τις.

10 χρόνια LR

Σε λίγο καιρό θα μπω και εγώ στη δική μου δεκαετία LR. Χαζεύω τις φωτογραφίες που έφερα μαζί μου στην Ελλάδα. Αντί να δω στιγμές και τοποθεσίες, βλέπω την αλλαγή στην νοοτροπία που είχα στην αρχή σε σχέση με αυτή που έχω διαμορφώσει μετά από την πορεία μου στον χώρο.

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, γιατί σήμερα μπορεί να διαβάζει αυτό το post κάποιος που έχει τις ίδιες σκέψεις. Θέλω λοιπόν, αγαπητέ/ή φίλε/φίλη, να σε βοηθήσω να κάνεις ένα fast-forward στο βίντεο της δικής σου ζωής μετά από 10 χρόνια με/ στην LR.

Μύθος Νο1: Τα ζευγάρια δεν μπορούν να δουλεύουν μαζί.

1+1 μύθοι για την δουλειά με την LR

Σύμφωνα με τον δικό μου προγραμματισμό (και ίσως και των περισσότερων γυναικών της γενιάς μου…) το ζευγάρι δεν γίνεται να είναι μαζί στην ίδια δουλειά. Όταν γνώρισα τον Ζήση (μετέπειτα σύζυγός μου και ο λόγος που γνώρισα και αγάπησα την LR) και μου πρότεινε να συνεργαστούμε και επαγγελματικά, δέχθηκα περισσότερο για να μπορώ να πω ότι το δοκίμασα πριν το απορρίψω, παρά γιατί πίστεψα από την αρχή ότι μία τέτοια συνεργασία θα μπορούσε να λειτουργήσει αρμονικά. 

Σίγουρα δεν είναι πάντα εύκολο για ένα ζευγάρι να μοιράζεται τον ίδιο επαγγελματικό χώρο. Από την άλλη, δεν είναι όλοι οι χώροι ανοιχτοί σε ζευγάρια. Η δική μας δραστηριότητα όμως ευνοεί την συνεργασία των δύο μελών επειδή:

α. υπάρχει χώρος για τη δημιουργικότητα και τα ταλέντα και των δύο.

Το φάσμα των δραστηριοτήτων είναι τόσο ευρύ που και τα δύο μέλη του ζευγαριού μπορούν να βρουν τι τα ευχαριστεί να κάνουν και να αναλάβουν αντίστοιχα τον ρόλο που ο καθένας επιθυμεί. 

β. υπάρχει κοινός στόχος.

Ως γνωστόν η ισχύς εν τη ενώσει. Το ζευγάρι αισθάνεται ότι δημιουργεί – χτίζει – εξελίσσει κάτι από κοινού. Έτσι μοιράζονται κοινές προκλήσεις, χαρές και αγωνίες, επιβραβεύσεις και εμπειρίες εξέλιξης. Τελικά ένα ζευγάρι παραμένοντας και προχωρώντας στον χώρο μας, θα γευτεί πολλά περισσότερα από απλώς την οικονομική του ανάπτυξη και ευημερία.
Αν είστε ζευγάρι, αλλά το έτερον ήμισυ δεν ακολουθεί, μην απογοητεύεστε. Ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Δώστε του τον. Να θυμάστε, ότι η δική σας παραμονή και επιτυχία στον χώρο θα λειτουργήσει παρακινητικά και για εκείνον/ εκείνη, ώστε να θελήσει να τον γνωρίσει καλύτερα. 

Μύθος Νο2: Η δουλειά αυτή θέλει τρέξιμο.

1+1 μύθοι για την δουλειά με την LR

Άλλο πάλι και τούτο! Απορώ τι σκεφτόμουν όταν το σκεφτόμουν αυτό….αλήθεια!
 
Επειδή αυτό το θέμα είναι μεγάλο (και ξέρω ότι δεν αγαπάτε τα μεγάλα κείμενα…), επιγραμματικά θα ήθελα να πω ότι εδώ
“-ναι, θα “τρέξεις” ” (αλλά τον αγώνα δρόμου που εσύ έχεις σχεδιάσει και ορίσει)
“-ναι, θα επιβραβευθείς” (περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εργασία στην οποία απλώς τρέχεις)
“-ναι, στην πορεία σου θα περάσεις και πολύ ωραία” (τόσο που τώρα ούτε καν το φαντάζεσαι). 
Τα παραπάνω θέματα φυσικά δεν εξαντλούνται σε ένα τόσο σύντομο post. Δείτε το απλώς σαν μία αφορμή να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη δική σας φωνή που σας λέει “προχώρα, μπορείς” και να ενεργοποιήσετε την “επιλεκτική” σας ακοή σε όσους σας λένε “δεν θα πετύχεις”. Σας προτρέπω λοιπόν να ανοίξουμε έναν διάλογο και να μοιραστείτε μαζί μας τις δικές σας σκέψεις και εμπειρίες.

Όπως πάντα, σας ευχαριστώ πολύ που ήσασταν εδώ. Αν πιστεύετε ότι το συγκεκριμένο κείμενο θα φανεί ενδιαφέρον ή χρήσιμο σε κάποιον, προωθήστε το.

Ραντεβού την επόμενη Παρασκευή!

Με εκτίμηση,

Comments

comments

Paraskevi Katsanaki